PUBLICATIE : Ambassadeurs magazine

Het ‘slimme’ werken: elegant en performant gaan hand in hand

De term ‘het nieuwe werken’ is erg actueel in de War for Talent. LOOOP gaat een stap verder door het “slimme werken” te promoten. Frederic Laenens gidst ons door de bedrijfsfilosofie: “LOOOP is een relatief pril project met een enorme ervaring op het vlak van ‘het nieuwe werken’. Alle initiatiefnemers werkten al jaren als specialisten voor andere bedrijven. Door die expertise te bundelen, beschikken we  over een dynamisch design- én buildplatform  dat klanten van a to z kan bedienen. De manier van werken is revolutionair veranderd, maar de werkplek volgde niet. De laatste jaren zit ook de omkadering in de lift, maar die lift gaat vaak niet tot de bovenste verdiepingen.

Bij LOOOP geloven we dat de ideale werkplek is opgebouwd rond drie fundamentele en onlosmakelijk verbonden peilers, nl. de 3 B’s: Bricks, Bytes and Behaviour. De Bricks staan voor de fysieke infrastructuur, de Bytes zoomen in op de technologische ondersteuning en Behaviour heeft oog voor de bescherming van het ‘menselijke kapitaal’ binnen een bedrijf. Te vaak is het evenwicht tussen deze B’s ver te zoeken, zelfs na een reorganisatie of een verhuis. LOOOP heeft oog voor alle aspecten: een slimme werkplek combineert een efficiënt en rationeel beheer met een optimale sfeer.

 

Zit je met een ei? LOOOP legt het en broedt het uit!

In een optimaal scenario komen de specialisten van LOOOP van bij het prille begin mee aan boord. Dikwijls resulteert dit al meteen in concrete kostenbesparingen zowel voor landlord als tenant. LOOOP luistert aandachtig en vertaalt specifieke noden en wensen vanuit een onafhankelijke helikoptervisie naar een optimale werkplek. “Een rationele bezetting van de beschikbare ruimte is steeds prioritair, net zoals het voor een werkgever absoluut belangrijk is dat het werk gedaan wordt. Het ‘slimme werken’ is een combinatie van werken én netwerken, waardoor het werk niet alleen goed maar ook graag gedaan wordt. Belangrijk is om een optimale dynamiek op de werkvloer te creeëren waarbij interacties maximaal gestimuleerd en ondersteund worden. In ons concept wordt de koele cafetaria bijvoorbeeld vervangen door een veelzijdige ‘village’, een plek waar werknemers met een uiteenlopende taakinvulling of van verschillende bedrijven elkaar een hele dag kunnen vinden en op die manier professioneel en menselijk kunnen verbinden. Voor bedrijven die mee zijn in die filosofie, kan LOOOP een absolute meerwaarde betekenen. LOOOP neemt het hele traject voor zijn rekening en ontzorgt op die manier hun klanten : van de scanning tot de planning en de definitieve afwerking, steeds met respect voor het vooropgestelde budget.”

 

LOOOP : kwaliteit, snelheid, ‘gemak’ en transparantie als klavertje vier voor tevredenheidsgarantie

Frederic is ervan overtuigd dat LOOOP het verschil kan maken. “LOOOP kiest voor een visie op lange termijn, door concepten én materialen toe te passen die hedendaags maar tegelijk ook tijdloos en future-proof zijn. Wat die tijd betreft: die is vaak kostbaar. Op basis van een duidelijk gedetailleerde planning garandeert LOOOP een gestroomlijnd traject. Een polyvalente ploeg verenigt elke expertise.  Alles onder één dak, zorgt ook voor administratieve eenvoud, met slechts een 4-tal facturatiemomenten doorheen het volledige traject. En misschien nog het grootste voordeel voor onze klant : door onze bewuste kleinschaligheid is er slechts één aanspreekpunt per project, beschikken we over een excellente reactiviteit en hanteren we een absolute transparantie.”